22 de septiembre de 2008

Vicky Cristina Barcelona


Horrible título para la película más esperada de Woody Allen. Pese a durar 96 minutos, se me ha hecho un pelín larga. Me ha gustado... a medias. La historia es una tontería. Sencillamente, no hay trama. Pero no es tan mala como la pintan algunos.
Bravo por Bardem y Cruz, especialmente en sus pasajes en castellano.
Scarlett no sale nada atractiva, parece una americana tontita, pese a que a primera vista parezca un bombón sexual.
Me quedo en cambio con Rebecca Hall, que resulta a la postre una chica mucho más atractiva (al menos para mí) y encantadora que su compañera.
La cancioncilla de marras se hace pesada, pero tiene su qué. Y francamente, el retrato de Barcelona que hace Allen no es de postal turística (pese a los breves planos de sus lugares característicos) sino de la parte alta de la ciudad, un lugar mucho más cercano a la Barcelona pijeras que Whit Stillman ya retratara en su film de 1994. Y es que dudo mucho que un pintor bohemio, como no sea de primera división, pueda pasearse con un deportivo descapotable y vivir en una casa como la mostrada...
Eso por no mencionar el inverosímil viaje a Oviedo, y un final grandguiñolesco y esperpéntico.
En resumen, un Woody Allen menor, que seguramente recaudará mucho, pero que no permanecerá demasiado en la memoria. Pese a todo, se deja ver.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Hello, l'acabo de veure i m'ha semblat una peli mediocre. Està rodada amb quatre duros, i a correcuita, plena d'incoherències de guió. El retrat que fa Allen de Barcelona és pobríssim, no li treu gens de partit a la ciutat com a escenari, que a més a més NO és un personatge de la peli, com s'ha dit. La història podria passar a qualsevol altre lloc del món i potser seria millor, pq ens estalviariem aquesta sensació tan estranya; crec simplement que no s'ha pres el temps de conèixer la ciutat. Més enllà del fet que la peli sembla un mer producte de temporada (per entabanar-nos a tots com han fet almenys s'ho haurien de currar una mica més), hi ha coses directament indignant com que una de les protagonistes vingui a estudiar... un màster en "identitat catalana"!!!!, fa vergonya aliena. El Bardem es fa pesat i algunes actuacions amb la Pe, semblen un "chiste"... no és que improvisin, es que sembla que estiguin fent el tonto al menjador de casa seva... en fi, el pitjor és haver-nos de conformar amb aquesta merda sabent que Londres compta amb una peli com "Match Point", per exemple.

borja

Anónimo dijo...

La vaig veure ahir, i tot i que és una obra menor dins la filmografia de Woody Allen, tampoc em sembla tan dolenta com l'han deixat molts. Suposo que tampoc esperava massa de la peli, i per això no m'ha decebut: Bardem i Pe em van divertir molt, Rebeca Hall està certament atractiva, i tot i el paper tontet que té Scarlett, continua sent una bomba sexual en pòtència. El que sí estic molt d'acord és que el retrat de Barcelona és molt superficial i pijo, però sempre ha estat així també en les pelis de Woody a NY o Londres. En fi, que no em fa res haver pagat els 7 euros, tot i que tampoc repetiria
EL QUE ENCARA LI QUEDEN MOLTES HORES DE CURRO FINS QUE ACABI EL DERBI